Zöld Horgony

Fedezd fel vadvízországot, a Tisza-tó csodálatos világát!

A Zöld Horgony élményprogram szolgáltatásunk igazi természeti élményt nyújt a vendégeinknek, Tiszafüred és Poroszló kiindulási pontról pár órás felfedezéstől a több napos komplex aktív pihenésig. Ajánlatainkban szerepel a kajak és a kenu vízitúra, a csónakos felfedezés, a kerékpáros és a gyalogos túra is. Az elmúlt évtől már saját csónakjainkkal lehet felfedezni a varázslatos vízivilágot. Programjaink elérhetőek fogyatékos emberek (látás-, hallás-, mozgás-, enyhe értelmi) csoportok számára is, speciális eszközkészlettel és gyógypedagógus túravezetőkkel! Szakembereink képzett hajóvezetők és részvételünk volt a Hortobágyi Nemzeti park Tavitúra-vezető képzésén!

A Tisza- tó az ország második legnagyobb tava, a természetet és a vidéki életet kedvelő vendégek egyre népszerűbb célpontja. Nem csupán a mérete miatt meghatározó ökoturisztikai látnivaló, de tagolt vízfelületeivel, rendkívül változatos állat- és növényvilágával rabul ejti a látogatót. Lehetőség van tanulni, kikapcsolódni, alkotni. Programjaink bármely korosztály számára hozzáférhetők Észak-Magyarországról akár különjárati kisbuszos transzferrel az egyesületünk részéről.

A programjainkhoz kedvezményesen tudunk szállást foglalni Tiszafüred vagy Poroszló településen igény szerint. A 2021. évtől már saját szállás és oktatói bázisunkon Poroszlón!

A programok egyeztetése, foglalások telefonon vagy e-mailben:

elérhetőségek: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36 (30) 9987020

Alapszolgáltatások árai:

Motoros kishajó túravezetővel 8 főig óránként 5000 Ft/óra (1, 2, 3 órás alaptúrák)

Motoros kishajó tanösvény látogatással 8 főig óránként 5000 Ft/óra, tanösvény belépő 900 Ft/fő

Motoros kishajó túra Ökocentrum belépéssel 8 főig 5000 Ft/óra, belépő 1500 Ft/ fő

Kajak és kenu bérlése túra vezetővel 1500 Ft/fő/óra (1-2-3-4 személyes kajakok, kenuk)

Túráink és programjaink az egyéni, családos vagy baráti társaságoktól kezdve a nagyobb létszámú táborok megvalósítását is lehetővé teszi, amelyekhez egyedi ár társul, kérje ajánlatunkat!

Kajak-kenu vízitúra

A Tisza-tó holtágai, folyton változó vízi csatornái ideális helyszínt jelentenek a természetközeli, kajakos és kenus ökotúrák számára. Evezés közben meglepően változatos és vadregényes helyek bontakoznak ki, amik hazánk eddig nem ismert, titokzatos arcát mutatják meg. A Tisza-tavi Madárrezervátum a rangos UNESCO Világörökség címmel is büszkélkedhet; az itteni vízi ökoszisztéma, a táj és az élővilág Európában is egyedülálló. Ezt a vadregényes vízivilágot ismerheted most meg úgy, ahogyan csak kajakokból lehet. A túráink 1 órától egész napos időtartamig, kezdő és haladó szinten is.

Csónakos túra, tavi expedíció

Túráinkon több útvonal közül választhatnak a résztvevők. Madárrezervátum, Valki-medence, napfelkelte túra a korai órákban, vagy este naplemente túra, Óhalászi sziget, Ökocentrum látogatás.

Létezik több titokzatos hely a Tisza- tavon, melyeket csak vízi úton lehet megközelíteni. Túráinkon megismerkedhetsz a Tisza-tó különleges növény- és állatvilágával. Tiszafüred és poroszló egy igazi vízi paradicsom. Képzett túravezetőnk mesél a Tisza-tó természeti értékeiről, emellett a vendégek igényeihez igazodva ott tölt el több időt, ahol a vendég kéri. Lehetőség van hosszabb időre is csónakot foglalni, vagy ebédelni-vacsorázni a Tisza-folyó partján lévő kiváló éttermekben. A csónakos túráink az 1 órástól egészen az egész napos programokig terjednek, de ajánlott legalább a 3 órás program igénybevétele, ami már tartalomban is sok látnivalót, igazi ízelítőt nyújt vadvízországból.

A Tisza-tó kornyékén speciális programokat is nyújtunk, amelyekről elérhetőségeinken érdeklődhetnek:

- Fotóstúra
- Horgászprogram
- Téli medertúra
- Kerékpártúra