A Gesztenyekert Óvoda középső és nagycsoportos korú gyermekei a Dunakanyarhoz közeli Katalinpusztán található az Ipoly Erdő Zrt. által működtetett ökoturisztikai látogatóközpontba kirándultak május 24-én.

Megérkezés a busszal

Kattintson a galéria megnyitásához

Egyesületünk az elmúlt évhez hasonlóan támogatta az óvoda gyermekhetének kirándulási programját egy különjárati autóbusszal. Az óvodai fejlesztő, tehetséggondozó és felzárkóztató munka fontos kiegészítője a tartalmas szabadidős programok szervezése.

Az óvoda hagyományosan 5 napra tervezett gyermekhete az óvodásoknak sok hasznos és a kikapcsolódásra alkalmas programot biztosít. A katalinpusztai látogatóközpontot az azt körülölelő bemutatókert teszi teljessé. Az erdészeti bemutató mellett vizes élőhelyet, vagy akár az ország vadon élő állatait vizsgálhatják testközelből a látogatók. Az erdő sokrétű szolgáltatásaira hívja fel a figyelmet a különlegességnek számító méhészeti bemutató. Az épületek mellett a nagyobbaknak erdei sportpálya, a kisebbeknek erdei játszótér, valamint a szabadtéri foglalkoztató áll a rendelkezésére, amelyek szintén tartalmas kültéri programok színterei lehetnek. A somosi ovisok egész napos kirándulás keretében utaztak a hangyavasúton, kirándultak a „Lehetsz te is kiserdész” ovis tanösvényen, megnézték a vadasparkot, valamit játszottak a központhoz tartozó erdei játszótéren.

Érdeklődő gyerekeke